PRUŽITE SVOJIM NOVIM RUKOVODIOCIMA

ODLIČAN POČETAK

60% RUKOVODILACA PO PRVI PUT NE ISPUNI OČEKIVANJA

Preko 2 miliona ljudi svake godine je unapređeno u ulogu rukovodilaca, a prelaz iz uloge uspešnog radnika u ulogu uspešnog rukovodioca je težak i zahteva potpuno drugačiji niz veština. Program Rukovodilac po prvi put priprema novog rukovodioca za uspeh obezbeđujući mu trening i veštine koje su potrebne da bi prelaz bio što lakši.

60% NOVIH RUKOVODILACA NE ISPUNE OČEKIVANJA u toku prve dve godine. Oni koji ostanu na rukovodećim pozicijama razviju LOŠE NAVIKE koje ih potom prate tokom čitave karijere.*

85% ne polazi kroz obuku pre prelaska u ulogu rukovodioca.*

DA LI SU VAŠI NOVI RUKOVODIOCI SPREMNI?

DOBAR POČETAK PRAVI Razliku

Rukovodilac po prvi put koji dobije neophodne alate, veštine i trening od samog početka je pripremljen da postane efikasan lider koji može da razvija uključene i produktivne zaposlene i postigne bolje rezultate za organizaciju.Kreirajte dobar početak

Kreirajte dobar početak

Trening pomaže rukovodiocima da prelaz bude gladak i uspešan i da se osećaju dobro u svojoj novoj ulozi.

Kreirajte timove visokog učinka

Rukovodioci koji su obučeni na pravi način znaju kako da podrže, motivišu i osnaže članove svog tima kako bi poboljšali učinak i rezultate.

Razvite buduće rukovodioce

Novi rukovodioci uče kako da razviju efektivne rukovodeće stilove i veštine koje će im služiti tokom dalje karijere.

PRIPREMITE SVOG NOVOG RUKOVODIOCA ZA USPEH

Znamo da želite da vaši novi rukovodioci budu uspešni i mi vam možemo pomoći da ih pripremite putem našeg trening programa Rukovodilac po prvi put.

Rukovodilac po prvi put se zasniva na vremenski testiranim tajnama bestselera „Novi menadžer za jedan minut“, i uvodi način razmišljanja, osnove konverzacije i veštine komunikacije koje su potrebne novom rukovodiocu kako bi postigao uspeh brzo i izgradio pozitivne odnose sa članovima svog tima.

Želite da saznate više?

Da li ste spremni?

Na našem treningu „Rukovodilac po prvi put“ Vaši novi menadžeri će usvojiti nove alate i razviti veštine koje su potrebne za efikasno rukovođenje.

*Corporate Executive Board; First Time Manager Survey, The Ken Blanchard Companies, 2015.